Zijn advocatenkantoren voorbereid op de veranderingen in de juridische markt?

Zijn advocatenkantoren voorbereid op de veranderingen in de juridische markt?

Uit een recent onderzoek bij 700 juristen blijkt dat slechts 1 op de 3 advocaten ervan overtuigd is dat zijn kantoor voorbereid is op de veranderingen in de juridische markt. Het onderzoek werd gehouden in de Verenigde Staten en negen Europese landen. 

De huidige kijk op de zaak 

Een struikelblok zou echter de enorme kloof zijn tussen het belang dat advocaten hechten aan de invloed van technologie en digitale tools op hun huidige werking, gepaard met de eigen inspanningen om zich hierop voor te bereiden. Daarbovenop beweren wel zes op de tien advocatenkantoren dat de komende drie jaar artificiële intelligentie de grootste impact zal hebben op hun manier van werken.

De druk van de juridische wereld om te anticiperen op de verandering neemt toe. Zo stellen vier op de vijf bedrijfsjuristen dat het erg is belangrijk dat de advocatenkantoren waar ze mee samen werken volop inzetten op technologie. Volgens de studie zijn voor bedrijfsjuristen onderstaande zaken de topprioriteiten:

  1. Besparing van externe kosten
  2. De verbetering van juridische transacties
  3. Het verbeteren van het projectbeheer

Een blik werpen op de toekomst

De Big Four staan erom gekend dat ze moeiteloos inspelen op de impactvolle technologie trend, maar dit mag andere advocatenkantoren niet afschrikken om zelf op zoek te gaan naar de juiste tools & software waarmee ze de efficiëntie en productiviteit van hun kantoor opdrijven. Heeft u zelf bijvoorbeeld al aan Knowliah gedacht? 

Knowliah ontwikkelt gebruiksvriendelijke software oplossingen, gebaseerd op artificiële intelligentie, specifiek voor advocatenkantoren.

Share this news item