Deloitte en Knowliah versnellen digitalisering van risicobeperking en contractuele compliance in juridische functies

Partnerschap bevordert efficiëntie met ELMS-aanbod op maat

“Deloitte’s advies en expertise in combinatie met Knowliah als strategische partner zal organisaties nu helpen met de implementatie van Contract Lifecycle Management en/of Legal Matter Management op een manier die zowel tegemoetkomt aan hun zakelijke eisen als aan algemene industriestandaarden. Dit leidt tot een verhoogde efficiëntie in het afhandelen van contracten door middel van geavanceerde workflows en verbetering van de volledige levenscyclus van contracten, waardoor eisen voor GRC (Governance Risk & Compliance) worden ondersteund.”

– Jan Corstens, Partner Deloitte

Deloitte en Knowliah versnellen digitalisering van risicobeperking en contractuele compliance in juridische functies

Deloitte en het Belgische softwarebedrijf Knowliah slaan de handen in elkaar om de digitalisering van risicobeperking en contractuele compliance in juridische functies te versnellen en beter te ondersteunen. Door multidisciplinaire professionals samen te brengen, zal het partnerschap cliënten voorzien van een toonaangevende Enterprise Legal Management Solutions (ELMS) praktijk op maat. Een unieke samenwerking, met een sterke blik op de toekomst.

Risicobeperking (risk mitigation) en contractuele compliance ontsnappen niet aan de digitaliseringsgolf in de juridische sector. Zonder de juiste technologie en strategisch advies lopen organisaties het risico om achter de feiten aan te lopen. Daarom bundelen Deloitte en Knowliah hun krachten. Door samen te werken willen ze de digitalisering van juridische afdelingen en hun stakeholders versnellen. Het resultaat van de samenwerking is efficiënte end-to-end tooling voor het digitaal afhandelen van juridische zaken. Dat gebeurt op een 100% compliant en risicobeperkende manier door de combinatie van Deloittes adviesvaardigheden en Knowliahs AI-gebaseerde software-oplossingen.

Modules op maat

Het gebruik van de nieuwste technologieën en tools is essentieel voor compliant en risicogerelateerd juridisch werk. Knowliah, meermaals door Gartner erkend als een wereldwijde Representative Vendor, bewijst haar toegevoegde waarde met haar Enterprise Legal Management platform. Dat platform biedt juridische afdelingen en hun stakeholders een set van combineerbare modules in verschillende plannen. Die kunnen allemaal op maat afgestemd worden naargelang de specifieke behoeften en eisen en de digitale volwassenheid van organisaties.

Hans Van Heghe, CEO van Knowliah, bevestigt: “Door deze samenwerking tussen Deloitte en Knowliah kunnen organisaties nu nog beter profiteren van de hoogste expertise in elke stap van de digitalisering van hun risicobeperking en contractuele compliance. Dit gaat van een eerste analyse, een as-is review, tot de volledige gebruikname van de meest intuïtieve en geavanceerde Enterprise Legal Management tool op de markt. Met de verschillende modules binnen onze tool ondersteunen we alle dagelijkse werkzaamheden binnen juridische functies: Legal Matter Management, Contract Lifecycle Management, Legal Entity Management, Litigation Management en het Legal Client Portal of Knowledge Hub.”

“Door deze samenwerking tussen Deloitte en Knowliah kunnen organisaties nu nog beter profiteren van de hoogste expertise in elke stap van de digitalisering van hun risicobeperking en contractuele compliance. Dit gaat van een eerste analyse, een as-is review, tot de volledige gebruikname van de meest intuïtieve en geavanceerde Enterprise Legal Management tool op de markt.” – Hans Van Heghe, CEO van Knowliah

Sneller en efficiënter

Deloitte, ‘s werelds grootste professionele dienstverlener, biedt expertise in het definiëren van vereisten voor contractueel operationeel beheer in al zijn aspecten. Daarbij is bewezen dat digitalisering helpt om snelheid, efficiëntie, risicobeperking en contractuele compliance te verbeteren. Samen met Knowliah zal Deloitte speciale trainingen geven omtrent het volledige gebruik van alle functionaliteiten van het Knowliah-platform.

“Deloitte’s advies en expertise in combinatie met Knowliah als strategische partner zal organisaties nu helpen met de implementatie van Contract Lifecycle Management en/of Legal Matter Management op een manier die zowel tegemoetkomt aan hun zakelijke eisen als aan algemene industriestandaarden. Dit leidt tot een verhoogde efficiëntie in het afhandelen van contracten door middel van geavanceerde workflows en verbetering van de volledige levenscyclus van contracten, waardoor eisen voor GRC (Governance Risk & Compliance) worden ondersteund.” – Jan Corstens, Partner Deloitte

Toekomstgerichte samenwerking

Deloitte en Knowliah tillen met hun toekomstgerichte samenwerking de efficiëntie van organisaties op het vlak van risicobeperking en compliance van juridische functies naar een hoger niveau door ELMS-mogelijkheden te implementeren, van het diagnosticeren van de bestaande ELMS-capaciteit tot het uitvoeren van lopende ELMS-activiteiten. Directe resultaten van deze samenwerking zijn onder meer de verbetering van contractuele compliance en significant minder compliancegerelateerde risico’s in legal management.

Jan Corstens, Partner Deloitte: “Deloittes advies en expertise in combinatie met Knowliah als strategische partner zal organisaties nu helpen met de implementatie van Contract Lifecycle Management en/of Legal Matter Management op een manier die tegemoetkomt aan hun business requirements en algemene industriestandaarden. Dit leidt tot een verhoogde efficiëntie in het afhandelen van contracten door middel van geavanceerde workflows en verbetering van de volledige levenscyclus van contracten, inclusief geautomatiseerde risicobeperking en compliance oplossingen.”

Over Knowliah

Knowliah ontwikkelt en verkoopt intelligente software oplossingen voor het beheer van ongestructureerde informatie en kennis. Specifiek ter ondersteuning van risicobeperking en contractuele compliance, biedt Knowliah het meest complete en bekroonde Enterprise Legal Management platform. Dit in Europa (België) gevestigde softwarebedrijf is in de afgelopen jaren meermaals door Gartner erkend als een wereldwijde Representative Vendor voor zijn Enterprise Legal Management en Corporate Legal Management oplossingen. Vandaag ondersteunt Knowliah met haar intelligent Enterprise Legal Management platform meer dan 150 klanten met 3.000 juridische gebruikers wereldwijd en 20.000 zakelijke gebruikers in 25 landen. Bovendien blijft het bedrijf groeien op internationaal niveau, dankzij zijn meertalig DNA in oplossingen, gebruikerservaring en diensten.

Over Deloitte

Deloitte Belgium: Als toonaangevende audit- en consultingpraktijk in België biedt Deloitte diensten met toegevoegde waarde op het gebied van audit, accounting, fiscaliteit en juridische zaken, consulting, financiële adviesdiensten en risicoadviesdiensten. In België heeft Deloitte meer dan 5.100 werknemers op 11 locaties verspreid over het land, die nationale en internationale bedrijven bedienen, van kleine en middelgrote ondernemingen, tot de publieke sector en non-profitorganisaties. De omzet bedroeg 635 miljoen euro in het boekjaar 2021.

Deloitte Belgium BV is het Belgische filiaal van Deloitte NSE LLP, een member firm van Deloitte Touche Tohmatsu Limited. Deloitte richt zich op dienstverlening aan cliënten door middel van een wereldwijde strategie die lokaal wordt uitgevoerd in meer dan 150 landen. Met toegang tot het diepgaande intellectuele kapitaal in de regio van 345.000 mensen wereldwijd, leveren onze lidfirma’s (inclusief hun affiliates) diensten op verschillende professionele gebieden waaronder audit, tax, consulting en financiële adviesdiensten. Onze lidfirma’s bedienen meer dan de helft van ‘s werelds grootste ondernemingen, evenals grote nationale ondernemingen, publieke instellingen en succesvolle, snelgroeiende mondiale ondernemingen. In 2021 bedroeg de omzet van DTTL ruim $50,2 miljard.

Deloitte verwijst naar een lidfirma van Deloitte, een of meer van haar verbonden entiteiten, of Deloitte Touche Tohmatsu Limited, een Britse besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (“DTTL”). DTTL en elk van haar lidfirma’s zijn juridisch afzonderlijke en onafhankelijke entiteiten. DTTL (ook wel “Deloitte Global” genoemd) verleent geen diensten aan cliënten. Zie www.deloitte.com/about voor een gedetailleerde beschrijving van DTTL en haar lidfirma’s.

Share this news item