Advocatenkantoor pioniert met Big Data als competitief voordeel

PRESS RELEASE

Tuerlinckx Fiscale Advocaten start samenwerking met Belgisch softwarebedrijf Knowliah

Antwerpen, 14 juni 2016 – Tuerlinckx Fiscale Advocaten gaat zijn “big data” activeren. Hiervoor werkt het samen met het Belgisch softwarebedrijf Knowliah dat zijn technologie op grote hoeveelheden digitale documenten, nota’s en emails toepast. Een systeem van slimme text mining brengt structuur in deze kennis. Op basis van een betere classificatie, een doorgedreven analyse en een recuperatie van waardevolle informatie zal Tuerlinck Advocaten zijn dienstverlening en expertise verder kunnen verrijken. Het advocatenkantoor is hiermee in België pionier in zijn sector.

Tuerlinckx Fiscale Advocaten is een jong zakelijk advocatenkantoor dat sinds zijn oprichting een grote renommée heeft opgebouwd als experten in fiscaal- en vennootschapsrecht. Over de jaren heen heeft de praktijk een schat van informatie gegenereerd in de vorm van procesverslagen, white papers, nota’s en professionele emailcorrespondenties. Om deze kennis te structureren en efficiënter te ontsluiten, heeft Tuerlinckx Fiscale Advocaten in Knowliah een technologiepartner gevonden die dankzij text mining de aanwezige big data zal activeren.

Concreet zal Knowliah alle informatie binnnen het advocatenkantoor automatisch en veilig classificeren, en het in een context plaatsen waardoor een snelle zoekopdracht mogelijk wordt. Aan de basis ligt een systeem van trefwoorden die als metagegevens aan alle informatie worden gekoppeld. Dankzij text mining kan de gebruiker heel gericht simultaan zoeken in een veelvoud van bronnen en de gevonden data in one single view verder analyseren. De enorme tijdswinst en het gebruiksgemak waarmee de relevante bronnen worden ontsloten, zijn de directe voordelen.

Daarnaast kan Tuerlinckx Fiscale Advocaten voortaan het intrinsieke potentieel van de beschikbare informatie beter benutten. “We zijn er van overtuigd dat het proactief hergebruik van big data ook in de advocatuur een competitief voordeel biedt”, vertelt mr. Jan Tuerlinckx, vennoot van het advocatenkantoor. “Met één click hebben we toegang tot grote hoeveelheden teksten tegelijk en leggen we over de vele dossiers heen kruisverbanden wat kan tot leiden tot nieuwe inzichten waarmee we het cliënteel nog beter kunnen ondersteunen in hun zaak.”

Dat Tuerlinckx Fiscale Advocaten als eerste in zijn sector met actieve text mining start, is in lijn met zijn unieke en voor de advocatuur atypische positionering. “Vanaf dag één hebben we voor de professionele organisatiestructuur van een onderneming gekozen en adopteren we instrumenten die in andere sectoren hun nut hebben bewezen. Wij erkennen de rol van big data en hebben met Knowliah de juiste technologische partner gevonden om onze juridische dienstverlening te verrijken,” aldus mr. Tuerlinckx.

“Dienstverlenende organisaties zoals advocatuur zijn afhankelijk van de mate waarin de aanwezige informatie en kennis snel en gericht kan worden ingezet voor hun klanten. Kantoren die deze trend niet volgen zullen zich gewoon niet kunnen handhaven” stelt Hans Van Heghe, oprichter en CEO van Knowliah. “Het is een plezier te merken dat en het management en het volledige Teurlinckx Fiscale Advocaten kantoor de mogelijkheden van deze krachtige technologie omarmt om zo een voorbeeld voor de sector te zijn”.

Over Tuerlinckx Fiscale Advocaten

Tuerlinckx Fiscale Advocaten is een advocatenkantoor gespecialiseerd in fiscaal recht met hoofdzetel in Antwerpen en bijkantoren in Westerlo en Luik. Tuerlinckx Fiscale Advocaten verdedigt de belangen van zijn cliënteel in fiscale betwistingen en is in ruimere zin een oplossingsgerichte partner in fiscale probleemdossiers. Daarnaast biedt Tuerlinckx Fiscale Advocaten zijn dienstverlening als adviseur en belangenbehartiger (in betwistingingen) wanneer het fiscale aspect indirect betrokken is, het vermogen wordt aangesproken of moet worden georganiseerd. In praktijk begeleidt Tuerlinckx Fiscale Advocaten private vermogensplanningen, financiële investeringen, samenwerkingsakkoorden, vennootschapsreorganisaties, fusies, splistingen of overnames. De expertise van Tuerlinckx Fiscale Advocaten bestrijkt fiscaal recht, vennootschaps- en boekhoudrecht, reorganisatie- en contractbegeleiding, vermogens- en successieplanning, witwaswetgeving en fiscaal strafrecht.
Meer informatie vindt u op de website www.tuerlinckx.eu

Over Knowliah

Knowliah, met hoofdzetel in Boortmeerbeek, ontwikkelt software en levert oplossingen voor het beheer van ongestructureerde informatie. De hoofddoelstelling is altijd geweest om JERI (Just Enough Relevant/Reliable Information, when and where needed) te realiseren voor de kenniswerker. Knowliah biedt oplossingen voor digitaal archiveren, document management en enterprise search. Dankzij unieke eigen technologie extraheert Knowliah automatisch betekenisvolle informatie uit tekst en genereert het automatisch nuttige metadata dankzij algoritmes voor auto-classificatie en tekstanalyse. In tegenstelling tot bestaande document management oplossingen, bevrijdt Knowliah de gebruikers van het handmatig klasseren van documenten en informatie. Dankzij Knowliah kunnen gebruikers snel en met minimale inspanning documenten en informatie bewaren en genieten zij van een totaal nieuwe ervaring doordat zij veel sneller en gemakkelijker informatie vinden en kunnen (her)gebruiken.
Meer informatie vindt u op de website www.knowliah.com

Share this news item